Waarom kiezen voor de vakfotograaf (ook in Den Haag)?

wall art Amsterdam

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een fotocamera. Een systeemcamera, een spiegelreflexcamera, maar ook vaak een mobiele telefoon met camera. En vrijwel alles wordt vastgelegd. We vinden het belangrijk om te delen waar we mee bezig zijn. Via social media, via websites, maar ook via andere communicatiekanalen zoals het personeelsblad, het externe magazine voor relaties of het jaarverslag. Daarnaast is identiteit belangrijk. We willen laten zien wie we zijn. Als we een bedrijf bellen willen we direct zien met wie we contact hebben. Beeldvorming begint direct bij het eerste visuele contact. En dat betekent daarom ook dat het beeld in orde moet zijn. Het moet aansluiten bij de gewenste identiteit en uitstraling naar buiten toe. Als we klantgericht zijn, dan moet de website (en dus de foto’s van de medewerkers ook) vriendelijk zijn en laten zien dat we er zijn voor de klant. Als we bijvoorbeeld in een brochure een thema behandelen, dan moet dit thema te voelen zijn in de foto’s.

De vakfotograaf staat voor kwaliteit

De allereerste reden om te kiezen voor een vakfotograaf is de kwaliteit. Zeker ervan zijn dat het werk goed gebeurt. Dat foto’s haarscherp zijn, goed belicht en ook te gebruiken voor het gewenste doel. Hij weet als geen ander wat er nodig is en beschikt over de beste apparatuur om dit ook te doen. Hij stelt u niet voor verrassingen en doet wat nodig is. Hij zal vooraf met u bespreken wat er nodig is en eventuele knelpunten tijdig aangeven. Hij kan en wil de verantwoordelijkheid dragen voor zijn werk.

Ook een Eventfotograaf is een vakfotograaf

Foto’s nemen bij events zoals congressen vraagt veel meer dan mensen denken. Het is continu scherp zijn, de juiste belichtingskeuzes kunnen en durven maken. Sociaal vaardig zijn zonder de focus te verliezen, mee durven denken met de opdrachtgever, initiatieven durven nemen en verantwoording dragen voor kwaliteit..

Een vakfotograaf is ervaren

Een goede vakfotograaf weet waarover hij het heeft. Hij heeft ervaring en is in staat problemen die zich kunnen voordoen ter plekke op te lossen. Door zijn ervaring is hij flexibel en creatief. Hij kent altijd een plan B en kan werken onder druk. Hij is oplossingsgericht en doet wat nodig is. Hij weet wanneer hij “aanwezig” moet zijn en de regie moet nemen en wanneer hij “low profile” aanwezig is. Dat leer je op de werkvloer. Net als het omgaan met mensen en luisteren naar wat de wensen zijn. Fotografie is een vak waarbij de klant niet moet hopen op een goede dag of toevalstreffers van de fotograaf, maar moet kunnen vertrouwen op kwaliteit, elke dag opnieuw. De vakfotograaf weet waar het om gaat.

Een vakfotograaf (ook in Den Haag) is goed opgeleid en blijft zich bijscholen

Om een bepaald niveau in de fotografie te halen zijn er “vlieguren” nodig. Heel veel fotograferen en dat jarenlang. Daarnaast is er kennis nodig. Die kennis betekent scholing via een meerjarige fotoacademie (liefst gekoppeld aan een kunstacademie) of een fotovakschool. Niet alleen de cameratechniek en beeldbewerkingstechniek, maar ook inhoudelijke kennis van een beeld. En aangezien een fotocamera telkens evolueert en verandert moet de vakfotograaf bijscholen. Extra cursussen beeldbewerking, cameratrainingen, flitstechnieken bijleren, nieuwe apparatuur leren gebruiken. Een vakfotograaf kent de laatste beeldtrends en kan u informeren over een passend en verrassend beeld. Hij kan meedenken met u over de inhoud van een foto. Een vakfotograaf heeft ruggespraak met collega’s, gaat naar beurzen en bezoekt exposities. Hij blijft zichzelf ontwikkelen. Omdat het er vanzelfsprekend bij hoort. Maar niks vanzelf.

Een vakfotograaf werkt met topapparatuur.

Omdat iedere omstandigheid anders is, heeft de vakfotograaf de beschikking over de allerbeste apparatuur, zodat hij alle situaties aankan. Dat betekent forse investeringen en regelmatig vervangen, aanpassen van de apparatuur. Niet alleen de camera’s en de lichtinstallatie, maar ook de computers, beeldschermen en software. Hij maakt die keuze omdat het erbij hoort.

Een vakfotograaf is aangesloten bij een brancheorganisatie

Werken onder goede omstandigheden, het bepalen van een redelijke vergoeding, uitwisselen van kennis met vakbroeders en kwaliteit op peil houden. Fotografen die aangesloten zijn bij een brancheorganisatie  vinden kwaliteit in het vak belangrijk, willen vertegenwoordigd zijn en uitdrukking geven aan hun kwaliteit. Een brancheorganisatie spreekt dan voor zich.

Een vakfotograaf levert tijdig en is flexibel

Tijdig leveren, op verschillende momenten van de dag kunnen werken op elke locatie. Als fotografie je vak is, is dit geen punt. Dat kan alleen maar als fotografie het hoofdberoep is. Een vakfotograaf is flexibel en dienstverlenend.

Goedkoop is duurkoop

Gelet op bovenstaande is het logisch dat een vakfotograaf een ander tarief heeft dan de hobbyfotograaf of de student fotografie. Daar staat tegenover een meerwaarde van kwaliteit, service en klantgerichtheid.  Een keuze voor zekerheid met de beste ervaring en topapparatuur. Maar er zijn altijd afspraken op maat te maken binnen uw budget. Beter 1 uur topfotografie dan 3 uur een hobbyist tegen dezelfde kosten.

Maurits van Hout vakfotograaf Den Haag (Rijswijk) is er voor u!

Wanneer u de keuze maakt voor een vakfotograaf, dan kan ik u helpen! met de hoogste kwaliteit, de beste service en beelden die u verder brengen. Maurits van Hout heeft jarenlange opleiding en ervaring en werkt met de allerbeste apparatuur. Een garantie op succes en een leuke samenwerking meestal gericht op langere termijn. Tot snel?