Grootformaat fotografie

Grootformaat fotografie

Een speciale dienst die ik lever is grootformaat fotografie. Nu zult u denken, elke foto is toch te vergroten? Dat klopt, echter de kwaliteit is wel van belang. Stel u wil een foto die een hele muur bedekt of misschien een reclamezuil… Bij een gewone camera komt u al snel pixels tekort. Zoals in onderstaand voorbeeld duidelijk.

Uiteraard is dit voorbeeld iets overdreven, maar hoe vaak zie je niet bij hele grote foto’s op banners en dergelijke dat er te weinig pixels zijn of dat de foto, die op de hele oppervlakte scherp zou moeten zijn, dat niet is. Of dat er kleurlijnen zichtbaar zijn bij de randen van gebouwen (paars, blauw of rood). Allemaal zaken die pas zichtbaar worden als het echt groot wordt. De gemiddelde fotograaf werkt met een spiegelreflexcamera. De topmodellen hebben ongeveer 50 megapixels en een kleinbeeldchip (ook de fullframe) als sensor. Dat betekent dat de vergroting gemaakt wordt vanuit laten we zeggen wat vroeger dat negatief in uw camerarolletje was. Hoe groter des te onscherper en des te meer fouten zichtbaar. Bij mij kunt u echter terecht voor een hele grote foto zonder kwaliteitsverlies. Ik schiet namelijk met de Hasselbladcamera H6D100c en dat betekent naast 100 megapixels een hele hoge beeldkwaliteit, aangezien de chip in de camera de dubbele maat heeft van de spiegelreflexcamera. Wat levert dit u op?

-fantastische kleuren en huidtinten bij portretten

-hele mooie scherpte

-weinig vertekening

-mooie tonen

Banners/Muren/Reclamezuilen

Dus wanneer het echt groot moet; kunt u bij mij terecht! Denk aan foto’s voor op banners, reclamezuilen, grote posters en zelfs hele muren. Afspraken maak ik op maat en mocht u dus zo’n vraag hebben, dan kunt u mij het beste even bellen: telefoon: 0650624221 of mailen: info@mauritsvanhout.com

Om u duidelijk te maken hoe de kwaliteit is: hieronder een voorbeeldfoto van 5000 pixels breed, zodat u de maximale scherpte op uw beeldscherm ziet; klik op de foto om hem groot te zien.

 

architectuur ypenburg den haag