Over

Over de fotograaf Maurits van Hout

Professioneel fotograaf sinds 2002

Sinds 2002 is Maurits van Hout professioneel fotograaf. Als kind fotografeerde hij al veel en uiteindelijk besloot hij na jaren fotografieopleiding en een eindexamen aan de Kunstacademie (afdeling Fotografie Hogere Graad) in het Belgische Mol de stap te maken voor zichzelf te beginnen. Dat wil echter niet zeggen dat hij uitgeleerd is. Fotografie vergt veel technische kennis en die moet telkens worden geupdate. Datzelfde geldt uiteraard voor de apparatuur.

Maurits van Hout heeft ruime ervaring met portretten voor diverse doeleinden (magazines, websites, boeken en advertorials), heeft een aantal jaren gewerkt als hoofdfotograaf voor het Ministerie van Defensie regio Den Haag en is zeer ervaren met events zoals congressen (inmiddels meer dan 80). Daarnaast volop ervaring met interieurfotografie (juwelierszaken, scholen,kinderdagverblijven en projecten voor architecten).

Voor Maurits van Hout is fotografie een absolute passie en en een dag niet gefotografeerd is een dag niet geleefd. Dat uit zich ook in zijn vrije werk waarbij hij vaak op straat fotografeert in steden als Antwerpen, Amsterdam en Parijs.

Zijn drijfveren zijn nieuwsgierigheid en de wens iets vast te leggen dat de moeite waard is gezien te worden.

Omdat samenwerken en delen belangrijk voor hem is geeft hij ook cursus in zijn studio in Rijswijk en in Nuenen, waarbij hij anderen helpt meer uit hun hobby/passie te halen. Naast het vrije werk betekent vrije tijd ook regelmatig jazzconcerten die worden vastgelegd. Een andere grote passie.

Op deze site een kleine selectie van zijn werk. Veel plezier met het bekijken ervan.