25 juli 2017. Deze zomer een bezoek aan Belgisch Luxemburg, oftewel in België dicht tegen de Luxemburgse grens…Naast een prachtig landschap is er nog veel meer. Bijzondere kloosters en abdijen, bierbrouwerijen, mijnen, kastelen.. en natuurlijk het Belgisch erfgoed, de friterie. Geniet mee… de eerste foto’s bevatten de bijzondere abdij van Orval en de mijn van Blegny bij Luik, daarnaast een prachtige friterie. De mijn bij Blegny staat op de Unesco werelderfgoederenlijst en laat prachtig zien wat het werken in de mijn toen betekende. De Abdij van Orval is bijzonder vanwege de prachtige staat en de serene rust…

Blegny Mine
Luik, Blegny Mine
Blegny-Mine, Unesco erfgoed. Bijzondere kijk in deze mijn vlakbij Luik.
Luik, Blegny Mine
Luik, Blegny Mine
Blegny Mine, Unesco world heritage
Luik, Blegny Mine
Luik, Blegny Mine
Friterie, Frietkot, Tintigny, Belgium
Tintigny, friterie
Orval, Abdij van Orval
Villers Devant Orval, Abdij Notre-Dame D’Orval, foto: de Oude Kerk
Villers Devant Orval, Abdij Notre-Dame D’Orval, foto: de Oude Kerk

 

all images copyright maurits van hout

gebruik in geen enkel opzicht toegestaan