16.4.2017

Wanneer je Tjernobyl zegt hoort daar eigenlijk ook Kiev bij. Kiev is de hoofdstad van de Oekraïne en een uitvalsbasis om naar Tjernobyl te gaan dat 120 km verderop ligt. Maar Kiev zelf is zeker de moeite waard. Vriendelijke mensen, heerlijk eten en mooie gebouwen. Naast bijzondere kerken staat er verder nog heel veel bijzondere Sovjet architectuur. Toegegeven je moet er van houden die kunst met veel beton, maar interessant om te zien is het zeker. Ofschoon Kiev nadrukkelijk lonkt naar het Westen van Europa zijn er nog wel wat hobbels te overwinnen. Corruptie is aan de orde van de dag en mensen hebben het niet breed. Nog niet zo lang geleden stonden mensen op de barricades (letterlijk) en werd een zware prijs betaald voor vrijheid. Daarnaast woedt er op dit moment een oorlog in het Oosten van de Oekraïne waar een deel zich af wil scheiden en bij Rusland wil horen. Voordat we verder gaan naar Tjernobyl een impressie van Kiev.